Over Hopi-Navajo

Hopi-Navajo-Winkel

Lieve mensen, na bijna 30 jaar Hopi Navajo hebben wij besloten om voorgoed onze deuren te sluiten, de simpele reden is dat wij graag willen gaan reizen en willen genieten van ons pensioen. Wij willen U bedanken voor al die mooie jaren en loyaliteit aan onze winkel.Wij hebben ervan genoten en kijken er met heel veel plezier op terug. Max en Marcel.

 29 jaar geleden kwamen Marcel en Max door het vele reizen, op het idee een zaak op te zetten, die gespecialiseerd zou zijn met authentieke spullen van Noord-Amerikaanse indianen. Wij hebben het dan over een gebied dat loopt van het zuidwesten van Amerika tot Alaska. De eerste contacten waren de Hopi en de Navajo indianen, vandaar de naam Hopi-Navajo.Hun droom is waarheid geworden Hopi-Navajo in Den-Haag bestaat 28 jaar !!

Door de enorme afstanden is het onmogelijk om iedere reis alle indianen te bezoeken, vaak wordt er tijdens een reis zo`n 5000 kilometer afgelegd, en dit in een periode van nog geen weken.

Maar het is de moeite waard, de indianen zijn bijzondere mensen, hun authentieke met de hand vervaardigde producten zijn prachtig van kleur, en van zeer bijzondere kwaliteit. De meeste producten in de winkel zijn dan ook eenmalig, ieder voor zich uniek.

Inmiddels hangt en staat de winkel vol met meest uiteenlopende indianen producten, alles vervaardigd door Native American zoals, navajo indianen, hopi indianen, zuni indianen, publeoindianen, acoma, lakota indianen,
black-foot indianen, mohawk indianen, haida indianen, apache indianen,
soshone en indianen uit canada.

De indianen producten die U kunt vinden zijn sieraden van zilver, oude sieraden [pawn], aardewerk, kruiden, mocassins, hoofd tooien, pijl en boog, speren, medicijn wielen, veren, losse onderdelen, dromenvangers, T-shirts, dekens, wandkleden, schedels, tomahawk, cd`s, drums, fluiten, eigenlijk te veel om op te noemen. Wij zien U graag een keer in onze winkel!!

Vaak wordt de indianen winkel vergeleken met een museum, dit komt ook omdat er nog diverse indianen spullen dateren uit begin 1900, zoals een oud War shirt die nog door indianen is gedragen, een warbonnet van een Canadese indiaan, deze is ruim 70 jaar oud. Ook voor degenen die zich bezig houden met sjamanisme en andere spirituele zaken is hopi-navajo zeer geschikt, wij verkopen losse onderdelen om zelf iets te maken zoals krachtschilden, medicijnwielen smudge-veren en nog veel meer. Het is zeker de moeite waard om de winkel te bezichtigen.

Hopi-Navajo een bijzondere winkel in het hartje van Den-Haag